Muista kestävä ja ekologinen kulutus – Parhaat vinkit

Ekologinen kulutus ja kestävä kehitys ovat asioita, joista meidän tulisi pitää huolta.

Nykypäivänä on kulutus on kovempaa kuin koskaan. Kuluttajille tuputetaankin tuotteita, joita markkinoidaan 5 yleisellä talouteen liittyvällä periaatteella. Ekologisuus ei kuitenkaan ole yksi niistä.

Tässä artikkelissa parhaat vinkit, miten voit olla ympäristötietoinen kuluttaja ja tukea kestävää kehitystä

Käytä ekologisia vaatteita

Vaatteet eivät ole ekologisia, varsinkin jos uusia ostetaan jatkuvasti ja vanhat heitetään menemään. Pikamuoti on uskomattoman haitallista ympäristölle.

Paras tapa on säästää ympäristöä on hankkia käytettyjä vaatteita ja muistaa myös kierrättää niitä.

Jos et halua ostaa käytettyjä vaatteita, monet ekologiset vaatemerkit pyrkivät huolehtmaan siitä, että heidän vaatteensa säästää mahdollisimman paljon ympäristöä. Ekologiset vaatemateriaalit, kuten hamppu ovat kuitnkin yleensä hieman hintavampia kuin ei-ympäristöystävälliset ympäristö huomioiden, kestävällä tavalla.

Ekologisuus on myös monilla vanhemmilla mielessä. Monesti ekologiset lastenvaatteet voivat olla hintavia, mutta nykypäivänä on myös edullisia vaihtoehtoja pienelle budjetille.

Matkusta vain ekologisesti

Kun lentoliput ovat halpenemassa, yhä useammat ihmiset matkustavat. Matkustaminen ulkomaille reppumatkailijana on myös yhä helpompaa. Useisiin matkoihin liittyy kuitenkin kielteisiä näkökohtia, kuten ympärsiton vahingoittaminen ja paikallisten kulttuurien vahingoittaminen. Siksi kestävän matkailun ja ympäristöystävällisempien lomien edistämisessä on ollut kasvava suuntaus.

Vältä kuitenkin kaukomatkoja. Esimerkiksi Matka Thaimaan Phuketiin saastuttaa ilmastoa yhtäpaljon, kuin yhden vuoden autoilu. Suosi siis lähimatkailua

Irrota pistokkeet ennen matkaa

Vaikka elektroniset laitteet olisi sammutettu tai lepotilassa, ne käyttävät silti energiaa. Liian kauan poissaolo viettää paljon energiaa, joka muuten olisi voitu kytkeä pois. Joten, ennen lomalle lähtöä, muista irrottaa kaikki sähkölaitteesi seinäpistorasiasta säästääksesi sähköä.

Etsi paras tapa matkustaa

Kun on kyse ympäristötietoisuudesta, kuljetusmenetelmällä on suuri vaikutus ympäristöön. Autojen ja lentokoneiden päästöissä on valtava ero. Itse asiassa yksi lento New Yorkista Los Angelesiin tuottaa 20% auton päästöistä vuodessa.

Kohteesta riippuen voi olla parempi ajaa kuin lentää. Varsinkin Euroopassa suurin osa suurkaupungeista on erittäin hyvien junayhteyksien päässä, mikä tekee lentämisestä yhä vähemmän välttämätöntä.

Risteilylomista on tullut yhä suositumpia, mutta nämä suuret alukset vaikuttavat merkittävästi kasvihuonekaasupäästöihin. Itse asiassa Carnival Corporationin 47 risteilyaluksen laivasto päästää 10 kertaa enemmän rikkioksidia (SOx) kuin 100 miljoonaa autoa.

On tärkeää olla tietoinen lomasi ympäristöstä ja valita kestävämpi loma, kun mahdollista.

Osta biohajoavia tuotteita

Kaikki tuotteet hajoavat joskus. Vaikka et voi hallita, päätyvätkö hävitettävät tuotteet paikkaan, jossa ne kierrätetään ja käytetään uudelleen, voit kuitenkin ostaa tuotteita, jotka on valmistettu ei-synteettisistä ainesosista ja jotka ovat biologisesti hajoavia.

Biohajoavat tuotteet liukenevat kosketuksiin bakteerien ja sienien kanssa. Tarkoituksena on, että jos he joutuvat kosketuksiin luonnon kanssa, ne eivät aiheuta ympäristölle haittaa, koska ne katoavat luonnollisten prosessien vuoksi.

Syö vähemmän lihaa

Liha ja maitotuotteet aiheuttavat suurimman osan maatalouden kasvihuonekaasupäästöistä. Päästöt tapahtuvat tuotantovaiheesta prosessointiin, pakkaamiseen ja lopulliseen tarjoamiseen asti. Maataloudessa vapautuu kaksi voimakasta kasvihuonekaasua: karjan metaani ruoansulatuksen aikana enteerisen käymisen vuoksi ja typpioksidi epäsuorana orgaanisten ja mineraalisten typpilannoitteiden tuotteena.

Koska suurin osa päästöistä johtuu lihan ja maitotuotteiden tuotannosta ja valmistuksesta, lihan vähemmän kuluttaminen edistäisi kasvihuonekaasupäästöjä. Vaikka jotkut päättävät muuttaa ruokavalionsa dramaattisesti vegaaniseksi, lihan saannin vähentämisellä voi jo olla suuri vaikutus.


Mikäli kuitenkin noudatat erittäin lihaisaa ruokavaliota, kuten ketodieettiä, suosi lihaa, joka on tuotettu ilmastoystävällisesti. Vaikka Ulkomailta tuotu liha olisi halvempaa, se on huono valinta ilmaston kannalta.

Korvaa diesel- ja bensiinimoottorit ympäristöystävällisillä autoilla

Autot ovat merkittävä syy maapallon lämpenemiseen, lähinnä niiden päästöjen määrän vuoksi. Dieseli- ja bensiinimoottorit ovat tärkeimmät hiilidioksidipäästöjen syylliset.

Tämän torjumiseksi sähkö- ja hybridiautojen suosio kasvaa, koska ne vähentävät kokonaispäästöjä. Tämä johtuu pääasiassa siitä, että sähköautot käyvät paristoilla eikä palavalla polttoaineella. Hybridiautot toisaalta käyttävät molempia polttoaineen lähteenä, mutta vaihtavat lähdettä, kun niiden polttoainekapasiteetti laskee.

Jätä kommentti