Farkkujen valmistus vaatii 10 000 litraa vettä

Farkkujen valmistus vaatii huikea määrä vettä. Itse asiassa yhden farkkuparin valmistamiseen tarvitaan noin 10 000 litraa vettä.

Vettä kuluu paljon muutakin kuin farkkukankaan valmistukseen käytettävää vettä. Myös farkkukankaan valmistuksessa käytettävän puuvillan viljely vaatii paljon vettä. Yhden farkkuparin puuvillan kasvattamiseen tarvitaan noin 2 500 litraa vettä.

Farkkujen valmistukseen käytetty vesi ei katoa noin vain. Valmistusprosessin jätevesi on usein saastunut haitallisilla kemikaaleilla ja väriaineilla. Tämä jätevesi päästetään sitten usein ympäristöön, mikä saastuttaa vesistöjä ja vahingoittaa paikallisia ekosysteemejä.

Farkkujen valmistamiseen tarvittava valtava vesimäärä on vain yksi esimerkki vaatteidemme vesijalanjäljestä. Vaateteollisuus on yksi maailman vesi-intensiivisimmistä teollisuudenaloista. Arvioiden mukaan muotiteollisuus käyttää vuosittain noin 79 miljardia kuutiometriä vettä. Se riittää täyttämään maapallon jokaisen ihmisen tarpeet yhdeksän kuukauden ajan.

Hyvä uutinen on, että voimme tehdä asioita vaatteidemme vesijalanjäljen pienentämiseksi. Voimme ostaa vähemmän vaatteita ja kestävämmistä materiaaleista valmistettuja vaatteita. Voimme myös pestä vaatteitamme harvemmin, ja kun pesemme ne,

Suurin osa farkkujen valmistukseen käytetystä vedestä kuluu puuvillan viljelyyn.

Keskimääräisen farkkuparin valmistukseen kuluu noin 10 000 litraa vettä. Suurin osa tästä vedestä menee puuvillan viljelyyn.

Puuvilla on vesi-intensiivinen viljelykasvi. Yhden farkkuparin puuvillan kasvattamiseen tarvitaan noin 2 700 litraa vettä. Se riittää juomaan 8 kupillista vettä päivässä lähes 4 vuoden ajan.

Puuvillan viljelyyn käytetyllä vedellä on valtava vaikutus ympäristöön. Puuvillanviljely on johtava vesien saastumisen aiheuttaja. Puuvillaviljelmillä käytettävät torjunta-aineet ja lannoitteet voivat saastuttaa vesilähteitä.

Muotiteollisuuden vaikutus maailman vesivarantoihin.

Muotiteollisuus on yksi maailman johtavista teollisuudenaloista. Se on myös yksi vesipainotteisimmista teollisuudenaloista, sillä yhden farkkuparin valmistamiseen käytetään 10 000 litraa vettä. Muodin kasvavan kysynnän myötä ala kuormittaa maailman vesivarantoja yhä enemmän.

Muotiteollisuuden vaikutus maailman vesivarantoihin on merkittävä. Teollisuus käyttää suuria määriä vettä vaatteiden ja asusteiden valmistukseen. Yhden farkkuparin valmistukseen kuluu 10 000 litraa vettä ja yhden t-paidan valmistukseen 2 700 litraa vettä. Muotiteollisuus on myös vastuussa siitä, että vaatteiden ja asusteiden tuotannossa käytettävät kemikaalit saastuttavat maailman vesivaroja.

Muotiteollisuus kuormittaa maailman vesivaroja yhä enemmän. Teollisuuden on löydettävä keinoja vähentää vedenkäyttöään ja saastumistaan, jotta maailman vesivarantoja voidaan suojella.

Mitä voimme tehdä vähentääksemme farkkujen valmistukseen tarvittavan veden määrää?

Kun maailma on yhä tietoisempi vesikriisistä, monet yritykset etsivät keinoja vähentää tuotteidensa valmistamiseen tarvittavan veden määrää. Yksi tällainen yritys on Levi Strauss & Co., joka on pyrkinyt vähentämään farkkujen valmistamiseen tarvittavan veden määrää.

Vuonna 2011 Levi Strauss & Co. lanseerasi Water<Less-farkkumallistonsa, jossa innovatiivisen valmistusprosessin avulla vähennettiin farkkujen valmistukseen tarvittavan veden määrää jopa 96 prosenttia. Yritys on jatkanut tämän teknologian kehittämistä, ja sen uusimmassa Water<Less-mallistossa käytetään entistäkin tehokkaampaa prosessia, joka vähentää tarvittavan veden määrää jopa 99 prosenttia.

Kuluttajat voivat auttaa monin tavoin vähentämään farkkujen valmistukseen tarvittavan veden määrää. Yksi tapa on ostaa valita kaupasta ekologiset vaatemerkit.

Yksi tapa on pestä farkut ja vaatteet harvemmin. Levi Strauss & Co. suosittelee, että kuluttajat pesevät farkkunsa vain silloin, kun ne ovat näkyvästi likaantuneet.

Näillä yksinkertaisilla toimilla kuluttajat voivat auttaa vähentämään farkkujen valmistukseen tarvittavan veden määrää ja auttaa säilyttämään tämän elintärkeän luonnonvaran tuleville sukupolville.